Nieuws

Vrouw uit Arnhem vrijgesproken van poging tot doodslag

De plek van de steekpartij in Arnhem.
De plek van de steekpartij in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 21-jarige vrouw uit Arnhem is donderdag vrijgesproken van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Ze werd ervan verdacht dat ze een man had gestoken met een mes, maar door tegenstrijdigheden in de getuigenverklaringen achtte de rechtbank dat niet bewezen.
Op 15 mei 2018 werd op de Rijnkade in Arnhem een toen 20-jarige man uit die stad in zijn buik gestoken. Er was alleen bewijs in de vorm van een aangifte, getuigenverklaringen en beeldmateriaal waarop het steekincident niet is te zien. Ander (forensisch) bewijs is er niet en het gebruikte mes is niet gevonden.
De verklaringen van de vrouw, haar zus en een vriendin staan lijnrecht tegenover die van het slachtoffer en de vier mannen die bij hem waren. Ook wijzigden de mannen hun verklaringen of zwakten ze af.  In de verklaringen van de vrouw, haar zus en de vriendin heeft de rechtbank geen tegenstrijdigheden kunnen ontdekken die maken dat hun verklaringen onbetrouwbaar zijn.
Daarom is de rechtbank er niet van overtuigd dat de vrouw het slachtoffer met een mes heeft gestoken. Daarom is ze vrijgesproken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!