Bussen op Veluwe blijven rijden, garandeert gedeputeerde na Keolis-debacle

ARNHEM - Gedeputeerde Jan van der Meer garandeert dat in december gewoon bussen op de Veluwe rijden. Dinsdag trok de provincie de aanbesteding van Keolis in na gesjoemel.

De provincie spreekt van vals spel. Het bedrijf kwam in opspraak, omdat bij de aanbesteding onrechtmatigheden werden gevonden. 

Van der Meer zei woensdagavond dat hij zijn stinkende best gaat doen een vervoerder te vinden en dat hij wil garanderen dat er bussen rijden. "Ja, dat garandeer ik graag en daar gaan we echt keihard aan werken."

Busvervoer opleggen

De provincie heeft de twee bedrijven die achter Keolis eindigden in de aanbesteding een brief gestuurd met de vraag of ze de aanbesteding over willen nemen. Dat zijn Connexxion en EBS. Dat moet dan tegen het aanbod dat de bedrijven eerder deden. Ze zijn niet verplicht daar gehoor aan te geven. 

Als ze dat willen, krijgen ze een jaar de tijd om alles te regelen. Dezelfde bedrijven zijn ook benaderd voor de noodconcessie. Mochten de bedrijven dat allemaal weigeren, heeft de provincie nog een troef in handen: ze kunnen een busvervoerder opleggen om te gaan rijden. 

Van der Meer sprak ook zijn steun uit voor de medewerkers van Keolis. "Dat vind ik echt balen. Dit is een harde klap. Voor het rijdend personeel is het zo geregeld dat als een ander bedrijf de concessie krijgt, ze dat personeel moeten overnemen."

De gedeputeerde wil ook in gesprek met de vakbonden. "Dat doen we normaal niet, maar willen dat nu wel doen. En dan horen we wel wat hun wensen zijn."

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem XON Nieuws
Deel dit artikel: