De nonfoodmarkt in Wageningen wil weer rondom de grote kerk

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen heeft in april besloten om de markt rondom de grote kerk te splitsen. De nonfoodmarkt - bloemen, leerwaren en stoffen - moest naar de Costerweg. De foodkramen mochten op de markt rondom de kerk blijven. Beide markten alsmede de horeca rondom de grote kerk klagen over te weinig bezoekers en sfeer.

Want als de markten niet snel weer bij elkaar komen zullen de marktkooplieden van de markt aan de Costerweg het niet gaan redden.. Daniel van Schooneveld met zijn lederwaren laat weten dat hij de winter niet meer door komt als hij niet meer klandizie krijgt. Ook de horeca rondom de kerk is niet tevreden, er is geen echte marktsfeer nu er te weinig mensen naar de markt komen.

Een oplossing is om de foodmarkt weer op het Salverdaplein neer te zetten. 40 jaar geleden was dat ook al het geval en voor met name oudere Wageningers zal dat aan vroegere tijden herinneren. Tweede optie zou zijn om de nonfoodmarkt weer rondom de grote kerk te plaatsen, maar dan op afstand en gemengd door elkaar.

Deel dit artikel: