Black Lives Matter antiracisme en -discriminatie demonstratie in Ede

EDE - Op de Ginkelse Heide, bij het monument bij de schaapskooi, vindt aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur een Black Lives Matter antiracisme en -discriminatiedemonstratie plaats. De aanleiding is de gewelddadige dood van George Floyd in de Verenigde Staten. "‘Hij is een van de vele slachtoffers van diep geworteld racisme en discriminatie. Wereldwijd vinden er protesten en demonstraties plaats tegen racisme en discriminatie."

Team Black Lives Matter Ede, dat de demonstratie van komende zaterdag organiseert, stelt: "Racisme en discriminatie zijn ook in Nederland alom in een of andere vorm aanwezig. Het toeslagenschandaal bij de Belastingdienst, etnisch profileren door de politie, de vier keer hogere werkloosheid bij mensen met migratie-achtergrond en uitsluiting op de woningmarkt zijn een aantal voorbeelden hiervan."

Vreedzaam

De organisatie zegt over komende zaterdag: "Het wordt een vreedzame demonstratie, waar een podium geboden wordt aan sprekers met verschillende achtergronden. Zij zullen een stukje van hun leven delen in de vorm van verhalen, speeches en gedichten rondom racisme en discriminatie."

"Wij vragen jou om solidariteit te tonen, in vrede aan te sluiten en een luisterend oor en een open hart te bieden aan deze sprekers en iedereen die met racisme en discriminatie te maken heeft."

"Gelijke kansen voor iedereen is van groot belang voor de toekomst van ons land en van Ede. Alleen samen kunnen we het probleem van racisme en discriminatie oplossen. Daarbij verwachten wij ook concrete maatregelen van onze volksvertegenwoordigers, ter bestrijding van discriminatie en racisme die ten goede komen en inclusief zijn voor onze gehele samenleving."

Maatregelen

Aanwezigen zijn verplicht zich te houden aan de anderhalve-meter maatregel en moeten een mondmasker dragen. De organisatie wil door middel van het inzetten van Field Stewards ervoor zorgen dat gemaakte veiligheidsafspraken en ieders veiligheid worden gewaarborgd.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede XON Ede Nieuws
Deel dit artikel: