Lokaal Belang zoekt vervanger voor Sinderdinck

DIDAM - Lokaal Belang Montferland hoopt na het zomerreces een vervanger te hebben gevonden voor Wim Sinderdinck. De wethouder maakte dinsdag bekend zijn taken neer te leggen door gezondheidsproblemen.

“We vinden het jammer, maar hebben begrip voor zijn gezondheidssituatie”, zegt fractievoorzitter van LBM Jan van Halteren. “Hij had een zware en moeilijke portefeuille en heeft het niet altijd makkelijk gehad in de gemeenteraad.”

'Dit gun je niemand'

Onlangs diende de oppositiepartijen nog een motie van wantrouwen tegen de wethouder in, omdat hij de huishoudelijke hulp van ouderen vanwege de coronacrisis tijdelijk wilde stopzetten. “Je kunt het politiek met elkaar oneens zijn, maar dit gun je niemand”, zegt Henk Groote van oppositiepartij Lijst Groot Montferland.

“We vinden het spijtig dat hij deze beslissing heeft moeten nemen.” Dat beaamt ook Els Rutting van de PvdA. "We wensen hem beterschap en vinden het heel spijtig dat hij op deze manier moet aftreden", aldus Rutting.

Op zoek

De oppositiepartijen komen donderdag tijdens de behandeling van de kadernota terug op de motie. "We hebben de motie destijds ingediend op het beleid en niet op de persoon", zegt Rutting. "Het is noodzakelijk dat er een goede visie komt over hoe we het sociaal domein invullen."

De komende periode gaat LBM op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat. “We gaan eerst kijken in onze eigen geledingen, maar wellicht ook daarbuiten”, zegt Van Halteren. “Dit doen we in overleg met onze coalitiepartners.”

De partij hoopt voor 10 september, de eerste raadsvergadering na het zomerreces, een nieuwe wethouder te presenteren.

Zie ook: Wethouder legt werkzaamheden tijdelijk stil

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland REGIO8 Didam Nieuws
Deel dit artikel: