Tiara rijdt in haar 'lelijk eendje' rond voor geluk in coronatijd

TWELLO - Hij kraakt en piept, is eenvoudig en o zo charmant. De 2CV, ook wel het 'lelijke eendje' genoemd, zorgt bij iedereen wel voor een gevoel van nostalgie of geluk. Tiara Dijkhof uit Twello kreeg zo veel blije reacties van mensen om haar heen toen ze vorig jaar een blauwe Eend kocht, dat ze besloot haar geluksgevoel te delen.

Tiara bedacht de Gelukseend: een ritje met de oldtimer voor mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Helaas werd het idee vlak voor de uitbraak van het coronavirus geboren.

De onderneemster ging niet bij de pakken neerzitten en bedacht de Coronahulp: niet meer meerijden op de achterbank, maar virtueel. Via een camera op de bijrijdersstoel worden ouderen, eenzamen en langdurig zieken gratis meegenomen door de regio Stedendriehoek en het IJssellandschap. Het typische geluid van de motor van de 2chevaux, het piepen en kraken van het eendje en dat in combinatie met de beelden van de plekjes die de 'bijrijder' graag nog eens wil zien.

Op de achterbank of virtueel; het gerammel geeft het echte eendengevoel

Met behulp van donateurs heeft Tiara inmiddels zo'n 25 mensen 'virtueel rondgereden'. Ze krijgt enthousiaste reacties. ''Mensen ervaren het als een verzetje, vinden het relaxed om mee te kijken vanaf hun eigen bank en hebben toch echt het gevoel dat ze meerijden, door het gerammel en alle geluidjes die je hoort.''

En ook al stapt er tijdens zo'n ritje niemand bij haar in de auto, de chauffeur hecht waarde aan het persoonlijk contact. Via beeldbellen worden de wensen geïnventariseerd. En achteraf krijgen mensen een kaartje met foto van de rit. 

Inmiddels is het weer toegestaan om achter in de Eend te stappen. De auto is coronaproof gemaakt met een scherm tussen bestuurder en passagier(s), er wordt goed schoongemaakt en een gezondheidscheck gedaan. Maar ook de virtuele ritjes blijft Tiara verzorgen, omdat de meest kwetsbare waarschijnlijk nog niet allemaal bij een ander in de auto willen stappen.

Tiara wordt er gelukkig van om andere mensen een beetje geluk mee te geven. Als jij dat wel kan gebruiken en ze kan dat doen door jou mee te nemen in haar eend (op de achterbank of virtueel), reageer dan via Gelderland helpt.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: