Nieuws

Nieuwe burgemeester Lingewaard komt uit de regio

Nelly Kalfs wordt burgemeester van Lingewaard. Eigen foto
Nelly Kalfs wordt burgemeester van Lingewaard. Eigen foto
BEMMEL - Nelly Kalfs is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Lingewaard. De 59-jarige vrouw volgt in september Josan Meijers op, die sinds vorig jaar waarnemend burgemeester was.
Kalfs was een van de 34 kandidaten voor de vacature op het gemeentehuis in Bemmel. Ze is sinds maart 2016 hoofdingenieur-directeur bij Rijkswaterstaat-Oost.
De nieuwe burgemeester, die niet verbonden is aan een politieke partij, werkte daarvoor onder meer bij de gemeente Amsterdam, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Stichting Kijkonderzoek.

Geboren in Lingewaard

Kalfs heeft ‘een warme persoonlijkheid met een groot zakelijk netwerk en veel professionele bagage’, zegt voorzitter Margareth Bouwmeister van de vertrouwenscommissie. “Bijzonder is bovendien dat zij geboren is in Lingewaard en in verschillende kernen heeft gewoond.”
Huidige burgemeester Josan Meijers verving sinds vorig jaar Marianne Schuurmans, die burgemeester werd van Haarlemmermeer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!