Wie stichtten vorig jaar brand bij NEC?

NIJMEGEN - Voor een zaak rond brandstichting bij voetbalclub NEC in Nijmegen moeten we terug naar oktober van het afgelopen jaar. De politie heeft een vermoeden waar de verdachten vandaan komen. Om wie gaat het?

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 oktober wordt op verschillende plekken bij het Goffertstadion in Nijmegen, brandgesticht. Dit gebeurt bij zowel trainingscomplex De Eendracht als bij het NEC-stadion.

Rond 2.00 uur loopt een man in beeld. Hij draagt een opvallende jas met een groot logo op de rug. Hij heeft een jerrycan bij zich.

Vervolgens verschijnen een tweede en een derde man. Twee van hen lopen naar de voordeur van het complex. De man met de opvallende jas sprenkelt vloeistof langs de ingang en terwijl hij daar nog mee bezig is, houdt de ander er een vlam bij, waardoor zijn compagnon zelf ook vlam vat.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Op basis van het politie-onderzoek wordt rekening gehouden met niet 3 maar 4 daders. Uit de omgeving van Den Haag. De Gelderse politie hoopt dat kijkers de mannen in beeld toch herkennen, indien de mannen vaker bij de voetbalclub zijn geweest. Opvallend detail is dat een van hen een jas droeg van het merk  Off-White, een merk met een duur prijskaartje. En uitgerekend die jas raakt door de brand beschadigd.

De vierde man verplaatste zich op een fiets.

Rond het moment van de brandstichting zijn in de omgeving twee auto’s gezien. De ene was een klein en licht van kleur. De andere wagen was een donkere SUV, mogelijk een ouder model KIA Sorento.

Heb je na het zien van de beelden informatie waar de politie wat aan kan hebben, meld je dan via 0800-6070. Wil je anoniem blijven, bel dan 0800-7000.  Het zaaknummer bij deze brandstichting is: 2019455899. Je mag ook dit tipformulier op politie.nl invullen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: