Bronckhorst verlaagt bermen langs wegen

ZELHEM - Om de afwatering te verbeteren en schade te voorkomen worden in opdracht van Bronckhorst bermen langs wegen verlaagd. Deze maand worden meerdere straten in het gebied tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo aangepakt.

“Op sommige plekken zijn de bermen te hoog geworden”, aldus de gemeente Bronckhorst weten over de reden om de bermen aan te pakken. “Dit komt vooral door het maaisel van gras dat blijft liggen en zand en modder dat de berm in spoelt.” Daardoor stroomt het water niet goed weg, wat zorgt dat er plassen ontstaan langs de wegen. Een verlaagde berm zorgt er volgens de gemeente voor dat water sneller in de grond zakt en dat schade aan de weg en de berm wordt voorkomen.

De komende maand worden onder meer de Varsselseweg en de Ruurloseweg aangepakt. “We halen het gras weg, met de bovenste laag van wortels en aarde”, laat Bronckhorst weten over het werk. “Er blijft een kale strook grond achter die lager ligt dan de weg. Wij zaaien de berm niet opnieuw in. De berm herstelt vanzelf; ongeveer een maand na de werkzaamheden groeien er weer grassen, bloemen en kruiden in de berm.”

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst REGIO8 Zelhem Nieuws
Deel dit artikel: