Nieuws

Twee jaar cel voor afpersen van begeleidster begeleid wonen

© Pixabay
NIJMEGEN - De rechtbank in Zutphen heeft maandag een 39-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor afpersing van een begeleidster van de Regionale Instellingen voor Beschermd Wonen (RIBW).
Op 5 maart bedreigde de man in zijn woning de begeleidster met een groot mes. Hij dwong de vrouw meerdere enveloppen met geldbedragen en telefoons af te geven. De man had zich volgens de rechtbank goed voorbereid op het misdrijf. Hij knipte de telefoonkabels door en regelde een vluchtauto. Bij de begeleidster heeft hij gevoelens van angst en onveiligheid aangewakkerd.
De Nijmegenaar heeft verschillende psychische problemen. Hij is verslaafd aan cocaïne en heeft een persoonlijkheidsstoornis met antisociale trekken. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf gekeken naar de ernst van het misdrijf, de omstandigheden en de persoonlijkheid van de man en oordeelde dat alleen een forse gevangenisstraf passend is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!