Campingbaas Dorus (91) gaat gewoon door

PERSINGEN - Door de coronacrisis blijven veel toeristen in eigen land. Campingeigenaar Dorus Jansen van de Weijde Blick in Persingen maakt zich weinig zorgen dat zijn gasten corona mee zullen brengen, terwijl hij toch bij tot de risicogroep behoort.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"Als ik corona krijg ben ik zo de pijp uit. Ik heb een leeftijd, dan ben je gauw weg. Maar ik ben nog aardig gezond." Zo begint Jansen zijn betoog waarom corona wel meevalt. "Geen handen schudden, gewoon op afstand. Maar ik geloof hier in de polder, op zo'n vlakte, niet zo in corona."

De regio Noord gaat deze week als eerste van het land met vakantie. Op de kleine camping van Jansen is daar nog weinig van te merken, maar dat komt ook omdat hij niet is ingericht op kleine kinderen. "Het is een kleine camping. Ik heb maar drie toiletten en drie douches. Maar de mensen zeggen: wij hoeven niet meer. Jij hebt het voor elkaar en zo is het goed. Die poppenkast hoeft niet zo, die luxe."

Geen Vierdaagse

De Vierdaagse is altijd een toptijd voor de camping. Jansen vindt het dan ook erg jammer dat de wandeltocht dit jaar is afgelast. "Dat mis je dit jaar, daar kun je niks aan doen. Toch een mooie bron van inkomsten die je mist."

Op de camping komen volgens Jansen ook veel wandelaars die jaarlijks terugkomen. "Het is een grote familie. Die Vierdaagseweek is erg gezellig en dat moet je nu missen."

Jansen begon de camping begin jaren 80, na een oproep van de gemeente. "Toen ik ermee begon was ik 64 jaar. Mijn kinderen zeiden: 'Je bent gek, wie begint nu een camping op die leeftijd?' Nou, ik zei de gek. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. Wat had ik dan moeten doen? Achter de geraniums zitten? Nee, dat doe ik niet. Je moet in de running blijven. Lopen. Sjouwen zo lang het kan."

Zie ook: 89-jarige campingbaas denkt niet aan stoppen: 'Ik wil hier sterven'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: