Nieuwe coalitie gemeente West Betuwe

GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe heeft een nieuwe coalitie. Na een informatieperiode van vijf weken zijn Dorpsbelangen, SGP, ChristenUnie, VVD en PvdA tot samenwerkingsafspraken gekomen. De nieuwe coalitie bouwt voort op het bestaande coalitieakkoord en geeft hier een eigen focus in aan, laten de partijen weten.

De informatie rondom de coalitie startte op zaterdag 23 mei. De nieuwe coalitie was nodig nadat er een vertrouwensbreuk was ontstaan tussen coalitiepartijen Dorpsbelangen, SGP, ChristenUnie enerzijds en Leefbaar Lokaal Belang anderzijds. VVD en PvdA sluiten nu aan bij de kerncoalitie.

De basis voor de formatiegesprekken was het bestaande coalitieakkoord ‘Samen bouwen’. Het vernieuwde coalitieakkoord krijgt toepasselijk de naam ‘Samen verder bouwen’.

Het streven is om het nieuwe college met zes wethouders te installeren op donderdag 16 juli tijdens een extra raadsvergadering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: