De eerste kermis begint vandaag, maar wel met veel regels

ZEVENAAR - In Zevenaar begint vrijdag de eerste kermis van het seizoen. De gemeente heeft regels opgesteld zodat de coronamaatregelen kunnen worden nageleefd.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Sinds 1 juli mag de kermis weer bezoekers ontvangen en Zevenaar is samen met het Brabantse Moergestel de eerste die daarop inspringt. De kermis was eigenlijk afgelast vanwege de coronacrisis.

Ingang dicht als het te druk is

In Zevenaar lopen vier beveiligers rond en zijn er toegangshekken geplaatst bij het begin en eind van de kermis.

"Als het te druk wordt, gaat de ingang even dicht en wordt er gelijk met borden in de gemeente, maar ook via de app en website gezegd: 'Jongens het is te druk blijf thuis'", zegt wethouder Belinda Elfrink.

Verder zijn er looproutes en krijgen kinderen vanaf 12 jaar polsbandjes, zodat controleurs snel kunnen zien of mensen niet te dicht op elkaar lopen. Ook zijn afspraken gemaakt met kermisexploitanten.

"Bijvoorbeeld met de exploitant van de eendjes, die zorgt dat de hengels in een pot met desinfectiemiddel komen. De volgende krijgt weer een schone hengel."

Zie ook: Kermis in Zevenaar gaat dit weekend toch door

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Zevenaar Nieuws
Deel dit artikel: