Arnhemse terreurzaak uitgesteld tot 24 augustus

ROTTERDAM - Het proces rond de Arnhemse terreurgroep gaat pas op 24 augustus verder. Serge Weening, advocaat van hoofdverdachte Hardi N., wil namelijk eerst de geluidsopnamen afluisteren die werden gemaakt tijdens gesprekken tussen zijn cliënt en een infiltrant.

Weening werd twee weken geleden geïnformeerd over de geluidsopnamen, die door het Openbaar Ministerie uitvoerig werden gebruikt in het proces. Weening wil de integrale gesprekken kunnen beluisteren voordat hij pleit.

Er is echter niet voldoende tijd tot de volgende zittingsdag (10 juli) om alle opnamen te beluisteren. Na 10 juli zijn er geen zittingsdagen meer. Daarom is het vervolg van het proces tegen de Arnhemse terreurgroep uitgesteld tot medio augustus.

Eerder op vrijdag trad ook al vertraging op. De zaak zou aanvankelijk om 9.00 uur beginnen. Doordat hoofdverdachte Hardi N. was vergeten of niet wist dat hij moest komen, werd de zaak uitgesteld tot 11.30 uur. De rechtbank wilde dat N. bij de zitting aanwezig zou zijn. 

Geluidsproblemen

Vorige maand werd de Arnhemse terreurzaak ook al eens geschorst, toen vanwege technische problemen met de geluidsinstallatie. Het geluid op de publieke tribune viel weg en daar zat vanwege de coronamaatregelen onder meer de pers. Omdat de problemen niet op korte termijn op te lossen vielen, ging het omvangrijke proces pas twee dagen later weer verder. 

In het proces staan zes mannen terecht, die een aanslag in Nederland zouden hebben voorbereid. Tijdens de rechtszitting twee weken geleden eiste het OM onder meer 18 jaar cel voor Hardi N.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: