Nieuws

Broers moeten 18 jaar de cel in voor dubbele cafémoord Nijmegen

Rechtbanktekening: Hans Veen
Rechtbanktekening: Hans Veen
NIJMEGEN - Twee Nijmeegse broers zijn donderdag in hoger beroep allebei veroordeeld tot 18 jaar cel. Ze hebben op 9 mei 2016 twee andere broers uit Nijmegen om het leven gebracht. Tijdens de schotenwisseling in café Istanbul is 22 keer geschoten met drie wapens, zelfs toen de slachtoffers al op de grond lagen.
De oudste broer (46) werd eerder tot 16 jaar cel veroordeeld door de rechtbank, maar hij ging in hoger beroep tegen de straf. Volgens hem moest hij wel schieten nadat het slachtoffer Nadjim zijn wapen trok. De camerabeelden die later uit het Maas-Waalkanaal zijn opgevist, laten een heel ander beeld zien. Er is juist te zien dat verdachte Gjordan D. met getrokken wapen en in schiethouding in beeld komt. 

Hof: ook jongste broer heeft geschoten

De jongste broer (40), die 15 jaar cel kreeg van de rechter, ontkent dat hij heeft geschoten. Maar uit forensisch onderzoek blijkt dat er met drie wapens is geschoten; het eigen wapen van Gjordan dat hij na weigering weggooide en verruilde voor het wapen van Nadjim. Gjordan geeft ook toe met beide wapens te hebben geschoten. Volgens het hof heeft ook zijn broer geschoten. Dat is gebaseerd op technisch bewijs.
De straf van 18 jaar cel is gelijk aan de eis van het OM. De straffen zijn hoger dan die de rechtbank eerder oplegden, omdat het hof vindt dat die opgelegde straffen onvoldoende recht doen aan de ernst van de feiten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!