Op dit stukje Veluwe mag je niet komen, en dat doet de natuur goed

ERMELO - Bijna iedereen maakt wel eens een rondje door de natuur. Maar al dat wandelen, fietsen en rijden doet de natuur niet altijd goed. Daarom zijn sommige gebieden afgesloten voor bezoekers. Zo ook op de Veluwe, en dat is helemaal niet zo erg.

In BuitenGewoon bewondert presentator Harm Edens onder begeleiding van Wim Gerardts (Geldersch Landschap & Kastelen) het afgeschermde stuk natuur. "Zo gauw wij mensen weg zijn, neemt de dynamiek van de natuur het weer over", vertelt Gerardts.

Eind jaren '80 werd er voor de natuur een herstelplan opgesteld. Onder meer voor het verbrande bos van Staverden. "Eentonige dennen maakten plaats voor orchideeën en zeldzame vlinders."

De tekst gaat verder onder de video.

Natuurwalhalla

Gerardts geniet van de bijzondere natuur die is ontstaan. "Het zijn zaken waar je rustig een half uur kan gaan zitten mijmeren en naar een orchideetje of vlindertje kan kijken." Ook groeien er steeds meer bijzondere soorten in het gebied.

Bekijk hieronder de hele uitzending van BuitenGewoon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: