Snelheidsduivel in Arnhem is rijbewijs al na twee dagen kwijt

ARNHEM - Een 17-jarige bestuurder heeft maar heel kort van zijn rijbewijs kunnen genieten. De jongen kwam dinsdag in het bezit van zijn roze pasje, maar kon het donderdag alweer inleveren bij de politie Arnhem-Noord. Die klokte hem met 105 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

De politie kwam de jongen op het spoor tijdens een controle op de IJssellaan in de wijk Presikhaaf. Buurtbewoners van de IJssellaan klaagden al langere tijd dat het verkeer zich vaak niet aan de maximumsnelheid hield.

De jongen die werd aangehouden reed meer dan twee keer zo hard als toegestaan. Bovendien, zo deelt de politie mee via Instagram, reed hij donderdag alleen. Omdat hij een beginnend bestuurder is en minderjarig, mocht hij alleen rijden onder begeleiding. 

"Behalve dat het gevaarlijk is om zo hard te rijden is het natuurlijk ook mega zonde", laat de politie weten. "Een aantal maanden dure rijlessen nemen en dan binnen een week hem alweer kwijtraken. Hopelijk is dit een wijze les geweest."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: