Lokalen in race voor Gelderse Pauwenveer

LICHTENVOORDE - Lokalen in Lichtenvoorde is genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland.

"We zijn enorm vereerd en zo trots als een pauw met onze nominatie voor de Gelderse Pauwenveer 2020!", aldus de organisatie achter Lokalen. "Uit de nominatie spreekt een grote waardering voor alle betrokken creatieve ondernemers die de afgelopen drie jaar hebben meegebouwd aan ons concept." Lokalen is een centrum in Lichtenvoorde waar lokale ondernemers creatieve ideeën kunnen uitwisselen. Tevens dient het van tijd tot tijd als locatie voor kunstevenementen, zoals een veiling van overtollige kunstwerken van de gemeente Oost Gelre in 2018.

De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk dat wordt ontworpen door Niels van Bunningen. De overige genomineerden ontvangen een bedrag van 5000 euro. Commissaris van de Koning John Berends reikt de prijzen op vrijdag 30 november uit.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre REGIO8 Lichtenvoorde Nieuws
Deel dit artikel: