'Metalen gedrocht' in bos bij Beek ingepakt in papier

BEEK-UBBERGEN - De nieuwe, stalen brug in het bos bij Beek (Berg en Dal) kan niet op iedereens goedkeuring rekenen. De lokale carnavalsgroep Occupy besloot de brug in te pakken in bruin papier. Nu lijkt hij weer een beetje op de houten brug die weggehaald werd.

Een 'metalen gedrocht' noemt Occupy het. De vereniging, met anonieme leden, zegt zich te verzetten tegen 'elke vorm van onrecht in Beek' en wil dat de houten brug in ere wordt hersteld.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Idyllisch, romantisch

De nieuwe past wat hen betreft niet in het 'idyllische, romantische bosgebied waar menig bruidspaar zich liet vastleggen op de huwelijksdag'.

Een van de activisten, die verder anoniem wil blijven, zegt dat de actiegroep de brug goed in de gaten houdt, zodat het papier niet uit elkaar valt door de regen en in de natuur belandt.

Vragen en statement

Na bericht van Omroep Gelderland over de nieuwe brug afgelopen maandag, brak een storm aan reacties los. De politieke partij Voor Berg en Dal liet toen al weten raadsvragen te stellen.

De antwoorden daarop zijn er nog niet, maar vooruitlopend blijkt nu dat Occupy de brug dus helemaal heeft ingepakt, bij wijze van statement. Beheerder Geldersch Landschap en Kasteelen is (nog) niet voor een reactie bereikbaar. Ook Occupy wacht nog op een reactie.

Foto via Occupy Beek

Zo kent iedereen de brug:

Foto via Occupy Beek

Zie ook: 'Mijn vader draait zich om in zijn graf', pittoresk bruggetje verdwenen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: