De Gortelseweg in Vierhouten in het geding

VIERHOUTEN - De gemeente Nunspeet heeft medio juni het project ‘Aan de slag met verkeersknelpunten Vierhouten’ opgestart en tot medio juli kunnen inwoners van Vierhouten ideeën indienen. Terecht is de aandacht in eerste instantie gericht op de inwoners van Vierhouten zelf. Op een enkel punt is echter het belang van een bepaalde weg groter dan die van alleen de Vierhoutenaren en dat is in dit geval de Gortelseweg.

Zowel voorstanders en ook tegenstanders van een gedeeltelijk af te sluiten Gortelseweg roeren zich. “In dit stadium van het project is”, aldus Koos Meijer, “de politiek nog niet aan zet om uitspraken te doen en dat doet het CDA dus niet”. Meijer vervolgt: “Maar het bredere belang van de Gortelseweg vraagt wel om een bredere benadering en analyse van de onderkende problematiek rondom deze weg, een problematiek die ook bij ons duidelijk bekend is”.

Het CDA heeft nadrukkelijk al meerdere malen bij het college aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in het algemeen en met name die van fietsers en wandelaars op deze weg. En zij zijn zich ervan bewust dat deze weg een Natura2000 gebied doorkruist, waarbij het verkeer overlast, hinder of schade veroorzaakt en ook gevolgen voor het milieu heeft. En het verkeer tast ook nog eens het karakter van de stiltefunctie van het gebied aan.

Koos Meijer voegt er nog een paar problemen bij: Voor het verkeersadernetwerk op de Noord-Veluwe is deze weg de enige directe weg in de west-oost verbinding tussen de N310 (Nunspeet – Elspeet) en de N792 (Epe – Vaassen) en dan met name richting Emst en Vaassen en de horeca- en recreatiebedrijven in het gebied tussen de A28 en de A50. En als kers op het toetje heeft deze weg een hoog recreatief karakter vanwege het omringende natuurschoon en de kans op, maar ook gelijktijdig het risico van, wildzichtbaarheid”.

Voor het CDA reden om het college vragen te stellen om op een zo kort mogelijke termijn opening van zaken te geven met betrekking tot de Gortelseweg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: