Mega Piraten Festijn wijkt uit naar Duitsland

KALKAR - Het Mega Piraten Festijn wijkt uit naar Duitsland. Op 11 juli is er een speciale drive-in editie in Kalkar, net over de grens bij 's-Heerenberg. Volgens de organisatie is er plek voor 600 auto’s met maximaal vijf personen erin. In Nederland mag dat (nog) niet.

De rondtrekkende festivalkaravaan strijkt neer bij Wunderland Kalkar. "We willen gewoon met onze eigen mensen, de vaste artiesten en al onze fans weer een leuk feestje bouwen", zegt organisator Eddie Mensink. 

"Gezelligheid en een weerzien. Met Nederlandstalige muziek in Duitsland, bij Arnhem/Duiven zo’n twintig minuten over de grens. En dan met een topprogramma. Ga maar na: Jannes, Mooi Wark, Thomas Berge, Mart Hoogkamer en Django Wagner; ze zijn er allemaal bij! Zij vinden dit ook geweldig. Eindelijk weer het podium op", gaat hij verder.

Buitenpodium met zes led-schermen

Volgens Mensink is dit de grootste Nederlandse drive-in in Duitsland tot nu toe. "Zeshonderd auto’s, dat is een hele productie. We gaan kijken hoe het uitpakt. En als het een succes wordt, gaan we dit misschien wel vaker doen." Het concert is op een buitenpodium. Daarnaast zorgt de organisatie voor zes grote led-schermen, waarop de optredens te volgen zijn.

De afgelopen jaren was het Mega Piraten Festijn in de Arnhemse GelreDome uitverkocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: