Wat vind jij: Wil jij organen afstaan na je dood?

Ruim 7,3 miljoen Nederlanders hebben zich ingeschreven in het nieuwe donorregister. Dat maakt het ministerie van Volksgezondheid bekend op de dag dat de nieuwe Donorwet ingaat. Wil jij je organen afstaan als je bent overleden?

Na vandaag wordt iedereen die zich nog niet heeft ingeschreven verschillende keren gevraagd een keuze te maken. Wie dat niet doet, wordt automatisch als orgaandonor geregistreerd. Volgens het ministerie heeft 53 procent van de geregistreerden toestemming gegeven voor het doneren van organen en weefsel. 36 procent wil niet doneren en 11 procent laat de keuze over aan een familielid of bekende.

Vanwege de coronacrisis had het kabinet al besloten om mensen langer de tijd te geven voor hun keuze. Pas vanaf september krijgt iedere volwassenen die nog geen keuze heeft gemaakt een brief in de bus. Wie zes weken na het ontvangen van de brief nog niets heeft ingevuld, krijgt een tweede brief. Mensen die ook daar niet op reageren, komen in het register met de aantekening 'geen bezwaar tegen orgaandonatie'.

UPDATE: Je kunt niet meer stemmen op deze stelling, deze is gesloten.

Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel: