Man die stadhuis in Nijkerk ramde krijgt celstraf

NIJKERK - De 50-jarige man uit Nijkerk die in maart met zijn pick-uptruck het gemeentehuis in zijn woonplaats ramde, is dinsdag veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk. Met zijn actie maakte hij zich tegelijkertijd schuldig aan het bedreigen van twee medewerkers van de gemeente.

De man uit Nijkerk wilde naar eigen zeggen dood, of hij wilde hulp voor zijn psychische problemen. Op het stadhuis inrijden leek voor hem de enige oplossing. Daarvoor krijgt hij nu dus een celstraf. Ook moet de man een schadevergoeding betalen van ruim 64.000 euro aan de gemeente Nijkerk, want het stadhuis raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. 

Veel spijt

De man zit sinds zijn aanhouding op 6 maart vast. Die dagen worden afgetrokken van zijn straf. Tijdens de rechtszaak toonde de Nijkerker grote spijt van zijn daad. Hij legde uit manisch depressief te zijn, hulp te hebben gezocht en toen hij die niet kreeg, zag hij het rammen van het stadhuis als enige oplossing. Naar eigen zeggen had hij het op niemand gemunt.

Hoewel er tijdens de aanrijding medewerkers in de hal waren, raakte er niemand gewond. Volgens de rechtbank is er geen bewijs dat er sprake is geweest van een poging tot doodslag, dan wel een poging tot zware mishandeling. Hiervan spreekt de rechtbank hem dan ook vrij.

Zie ook: 'Stadhuisrammer' uit Nijkerk hoort celstraf tegen zich eisen

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijkerk Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: