Kitten overleeft val uit auto op A28 bij Nijkerk

NIJKERK - Een kitten heeft op de A28 bij Nijkerk een val uit een auto overleefd. Een medewerker van de Dierenambulance Nijkerk e.o. vond het beestje in de nacht van maandag op dinsdag bij de snelweg. "De kat miauwde, maar was verder ongedeerd."

De eigenaresse van de kitten was maandagmiddag vertrokken met de auto. Haar dochter reed achter haar aan en zag op de A28 plotseling een kitten uit de auto van haar moeder vallen en de berm in schieten.

Tekst gaat verder onder de foto.

De zoekactie langs de snelweg. Foto: AS Media

Gewaarschuwde agenten konden het beestje niet vinden, waarna de dierenambulance werd ingeschakeld. Die zocht in de avond met de eigenaresse naar het katje. Hoewel de kitten zich even liet zien, slaagden ze er niet in om hem te vangen.

Warmtecamera

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat was ondertussen ook ter plaatse gekomen en die moest de zoekactie uit veiligheidsoverwegingen staken. Een medewerker van de dierenambulance besloot om 's nachts terug te gaan en met succes. Want na een kwartier had hij de kitten al met een warmtecamera getraceerd, waarna hij het dier snel kon vangen.

Tekst gaat verder onder de foto.

De kitten is gevangen. Foto: Dierenambulance Nijkerk e.o.

Vermoedelijk was de kitten achter het spatbord van de auto geklommen en meegereden zonder dat de eigenaresse het wist. De dierenambulance heeft het katje dinsdagochtend teruggebracht.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijkerk Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: