Kermis in Zevenaar gaat dit weekend toch door

ZEVENAAR - De jaarlijkse kermis in Zevenaar was eigenlijk afgelast vanwege de coronacrisis, maar gaat vrijdag toch van start. Het is de eerste kermis van dit seizoen in ons land.

Het kabinet besloot vorige week dat de kermis vanaf 1 juli weer bezoekers mag ontvangen. Daar reageerden kermisexploitanten weinig enthousiast op, omdat de versoepelingen te laat zouden zijn. Een vergunning aanvragen bij de gemeente duurt gemiddeld zes weken.

Zie ook: 'Ons seizoen is voorbij', zeggen kermisexploitanten ondanks versoepeling

De gemeente Zevenaar laat echter weten de kermisexploitanten een steuntje in de rug te willen geven. Samen kijken ze hoe het terrein bij de Oude Doesburgseweg veilig ingericht kan worden. 

Boa's houden toezicht

Zo worden er looproutes aangegeven en komen er twee gescheiden in- en uitgangen. De exploitanten zorgen er daarnaast voor dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden in de wachtrij en de attractie. 

Boa's houden het komende weekend toezicht op het naleven van de coronamaatregelen. De gemeente zegt in te kunnen grijpen als het te druk wordt of bezoekers zich niet aan de regels houden.

Alle vaste exploitanten komen

De kermis, die van vrijdag 3 juli tot dinsdag 7 juli wordt gehouden, is vanwege de korte voorbereidingstijd soberder dan andere jaren. Zo is er geen loterij of afsluitend vuurwerk. Wel komen nagenoeg alle vaste exploitanten naar Zevenaar.

Op 3 juli begint ook in het Brabantse Moergestel en Kaatsheuvel de jaarlijkse kermis.

Zie ook: 'Het gaat gewoon niet meer', kermisexploitanten komen in actie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Zevenaar Nieuws
Deel dit artikel: