Hond slaat aan, toch nog zoektocht naar drenkeling in Rhederlaag

LATHUM - Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) gaat deze dinsdag toch nog zoeken naar het lichaam van een 21-jarige Duitser in recreatieplas Rhederlaag bij Lathum. Een hond sloeg maandag aan bij de zoektocht. Eerder werd gezegd dat maandag de laatste zoekdag zou zijn.

Dinsdag is de vijfde dag dat er wordt gezocht naar de Duitser die vrijdagavond waarschijnlijk van een boot is gevallen. Dat komt doordat het LTOZ maandag een aanwijzing heeft gekregen waar het lichaam van de man zich kan bevinden.

"We zijn maandag gaan zoeken met honden die erop getraind zijn om wat aan te geven als ze wat ruiken. Een hond sloeg aan. We hebben dus nu een ongeveerpositie waar de man kan zijn", zo vertelt teamchef Jaap Nijgh van het LTOZ.

Sonarapparatuur en duikers

Daarom wordt er dinsdag nog gezocht met sonarapparatuur en duikers. "Ook om er zeker van te zijn dat hij niet in een greppel of een put ligt'', stelt Nijgh.

De teamchef gaf al eerder aan dat het moeilijk wordt als de drenkeling ook dinsdag niet wordt gevonden. 'Dan hopen we maar dat hij alsnog later boven komt drijven. Het voelt gewoon niet lekker als we hem niet kunnen vinden, maar ook voor ons houdt het een keer op", aldus Nijgh.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Nieuws
Deel dit artikel: