Zeven aanhoudingen voor slaan en schoppen van politiehonden in opleiding

DOETINCHEM - De politie heeft maandag zeven personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Dat gebeurde na een uitzending van Undercover in Nederland, waarin journalist Alberto Stegeman liet zien hoe politiehonden in opleiding werden geschopt en geslagen. Dat gebeurde onder andere in Harreveld en Doetinchem.

In het tv-programma van SBS6 was in maart te zien dat honden werden mishandeld. Zo werd een stroombalk gebruikt bij het africhten. Daarvoor zijn maandag verdachten aangehouden die wonen in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Elburg. Bij de aanhoudingen zijn ook vier honden, prikkettingen en andere verboden voorwerpen, zoals stroomattributen, gevonden.

De aangehouden personen worden nu verhoord, waarna een dossier wordt opgemaakt. Dat dossier wordt naar het Openbaar Ministerie (OM) verstuurd. Het OM bepaalt of deze personen worden vervolgd.

De in beslag genomen honden zijn ondergebracht op een opvanglocatie.

Drie trainingscentra geschorst

De trainingscentra waar de mishandelingen plaatsvonden, waren lid van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). De KNPV liet na de uitzending al meteen weten drie verenigingen te hebben geschorst. Ze deed ook aangifte.

Zie ook:

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Politie Nieuws
Deel dit artikel: