Grote brand in magazijn vol kleding in Apeldoorn

APELDOORN - Op een bedrijventerrein in Apeldoorn woedde zondagavond een brand in een magazijn vol kleding. Het vuur ontstond in een coniferenhaag en sloeg al snel naar binnen.

De brand werd even voor 20.30 uur opgemerkt in een haag aan het Jean Monnetpark. De vlammen sloegen al snel uit een groot pand, waarin een modegroothandel is gevestigd. Er werden meerdere blusvoertuigen, een watertankwagen en een hoogwerker ingezet om het vuur te bestrijden.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Brand meester

Na ruim twee uur blussen werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen kan nog wel even duren, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Tekst gaat verder onder de foto.

De ochtend na de brand. Foto: Omroep Gelderland

De brandende kleding veroorzaakte veel rook. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Veel bekijks

De brand trok veel bekijks, meldt een correspondent. De politie riep mensen op om weg te gaan, omdat ze de doorgang voor de brandweer versperden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maandagochtend wordt er sporenonderzoek gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: