Krijgen jonge verdachten fatale flatbrand een werkstraf?

ARNHEM - De twee jongens van 12 en 13 horen vanmiddag of zij veroordeeld worden voor de fatale brand in Arnhem tijdens de nieuwjaarsnacht. Daarbij kwamen een man (39) en zijn zoon van 4 om het leven.

Update: Jongens krijgen geen straf na fatale flatbrand in Arnhem

Tegen de twee pubers is een werkstraf van 60 uur geëist. Hoogleraar jeugdrecht Peter van der Laan van de Vrije Universiteit legde twee weken geleden uit dat bij jonge daders opvoeding centraal staat en niet vergelding.

"In deze zaak gaat het echt om jonge jongens, uitzonderingen. Ze hebben never nooit de intentie gehad lichamelijk leed toe te brengen, laat staan dodelijk letsel. Dat neem de kinderrechter mee."

Zie ook: Waarom eist het OM 'slechts' werkstaf tegen verdachten dodelijke flatbrand?

Vast in de lift

De slachtoffers kwamen samen met de moeder van het gezin (36) en de dochter van 8 vast te zitten in de lift. De brand ontstond door vuurwerk op een achtergelaten bankstel in de portiek van de flat.

Woningcorporatie Vivare concludeerde afgelopen week na onderzoek dat de flat veilig was tijdens de brand. Ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. De resultaten daarvan worden later verwacht.

De uitspraak is vanmiddag om 13.00 uur. 

Kijk hier naar de Omroep Gelderland-documentaire over de fatale flatbrand:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: