Verkeershinder tussen Zutphen en Groenlo; groot onderhoud aan N319 van start

RUURLO - Automobilisten zullen de komende tijd overlast ervaren door groot onderhoud aan de N319 tussen Zutphen en Groenlo. De provincie Gelderland begint deze maandag met de werkzaamheden op twee verschillende gedeelten van de weg. Omdat de werkzaamheden elkaar overlappen heeft de provincie gezorgd dat de omleidingsroutes op elkaar zijn afgestemd.

Tussen Ruurlo en Groenlo wordt de brug over de Meibeek vervangen. Ook worden verschillende rotondes aangepakt. 

Op het andere gedeelte, tussen Warnsveld en Ruurlo, worden onder meer de brug over de Baaksebeek en de tunnel onder het spoor aangepakt. Daarnaast worden hier rotondes aangepast, fietsoversteken veiliger gemaakt en verdwijnen er parkeerhavens. 

Kaartjes werkzaamheden per wegdeel:

Bomen blijven staan

Het idee was om gedurende de werkzaamheden op het wegvak Ruurlo - Groenlo bomen te kappen. In eerste instantie wilde de provincie 343 bomen weghalen. Maar burgers en natuurorganisaties kwamen hiertegen in opstand.

De provincie heeft besloten om te wachten met het kappen van de bomen tot het nieuwe bomen- en bosbeleid klaar is.

Zie ook: Provincie trekt aanvraag voor omstreden bomenkap in Achterhoek in

Oppassen voor fietsers!

Het asfalt van de parallelweg is er volgens de provincie zeer slecht aan toe en ook de bermen worden kapotgereden. De provincie gaat daarom het asfalt vervangen en de berm verharden met grasbetonblokken.

Voor fietsers betekent het opletten de komende tijd, want van 29 juni tot eind juli is de parallelweg geheel of gedeeltelijk afgesloten. Ter plekke staat aangegeven welke route de fietsers moeten gebruiken.

Verbetering verkeersveiligheid 

Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de maximumsnelheid op de parallelweg verlaagd van 80 naar 60 km/per uur. Volgens de provincie en de gemeenten is dit nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Daarnaast verdwijnt het voorsorteervak bij de kruising met de Veldpapendijk. Op deze plek komt een middengeleider, wat ervoor moet zorgen dat fietser makkelijker kunnen oversteken.

Zie ook: Vordenaren willen trajectcontrole op 'gevaarlijke' N319

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Ruurlo Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: