Zwerm bijen weggehaald met hoogwerker

ARNHEM - Een imker haalt zaterdagochtend met hulp van een hoogwerker van de brandweer een zwerm bijen op, die een terrasje in hartje Arnhem pakten. Een oude bijenkoningin was met haar volgelingen neergestreken in een boom aan de oostkant van het Jansplein bij de Koepelkerk.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Ik werd gebeld door de uitbaatster van een restaurant die de bijen vervelend vond. Of ik kon helpen', vertelt imker Peter Paardekooper uit Rijkerswoerd. 'Maar bij inspectie zag ik dat ik daar met ladders niet bij kan komen. Daarom heb ik de brandweer gebeld voor een hoogwerker.'

Paardekooper heeft een bijenkast bij zich, die hij mee naar boven neemt in de hoogwerker van de brandweer. Het bijenvolk is niet van hem, maar waarschijnlijk een afsplitsing van een volkje.

'Een van de redenen waarom bijen gaan zwermen, is omdat een oude koningin wegvliegt met de helft van het volk, zodra nieuwe koninginnen zich beginnen te verpoppen en bijna uitkomen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: