Grote zoektocht naar jonge Duitse drenkeling gaat verder

LATHUM - De brandweer is op zoek naar een drenkeling in het water bij Rhederlaag, ter hoogte van camping De Mars in Lathum. Er is vrijdagavond al naar de 21-jarige jongen gezocht, maar zonder resultaat. De zoektocht gaat vandaag door.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Rond 20.15 uur kregen de hulpdiensten vrijdag een melding binnen van een persoon te water.

Meerdere politieauto's, ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, evenals een duikploeg met ondersteunend materieel. Op het water werd daarna met een boot gezocht naar een Duitse man die waarschijnlijk van een boot gevallen is.

De brandweer heeft meer dan een uur gezocht, maar heeft niemand gevonden. De politie zoekt daarom vanochtend, afhankelijk van het weer, verder. Mensen die vandaag in het gebied zijn, worden gevraagd extra alert te zijn als ze iets zien in het water.

Eerder man verdronken

Woensdag werd al een drenkeling gemeld in Wageningen. Nog diezelfde avond werd een 22-jarige man uit Wageningen levenloos uit het water gehaald. Het bleek te gaan om een bewoner van het asielzoekerscentrum in de stad. 

Zie ook: Verdronken zwemmer (22) was asielzoeker

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: