Nieuws

20.000 euro boete om illegale bewoning vakantiehuisje

De gemeente heeft een schikking getroffen met de eigenaresse.
De gemeente heeft een schikking getroffen met de eigenaresse. © Omroep Gelderland
HULSHORST - De gemeente Nunspeet heeft een schikking getroffen met een vrouw die op onjuiste wijze een recreatiewoning in Hulshorst zou hebben verhuurd. De vakantiewoning werd gebruikt voor permanente bewoning en dat is niet toegestaan. De vrouw moest eerst 40.000 euro betalen, inmiddels is dat bedrag verlaagd tot 20.000 euro.
De vrouw heeft een gesprek gehad met de gemeente en een verzoek ingediend de dwangsom te verminderen. De gemeente heeft daarop het bedrag gehalveerd.

Boete

De vrouw kreeg de boete eind vorig jaar. Haar huurder had zich bij de gemeente Nunspeet ingeschreven met het adres van het vakantiehuisje als woonadres. De eigenaresse zei van niets te weten. Omdat er eerder ook al een probleem was met de verhuur van het vakantiehuisje, kreeg de vrouw een boete.

Te koop

Het gaat om een recreatiewoning in Hulshorst. De eigenaresse verhuurt het huisje regelmatig, maar zegt altijd goed te controleren of er geen gebruik wordt gemaakt van permanente bewoning. Nu dat mis is gegaan, is de eigenaresse het ook wel zat. Ze heeft het vakantiehuisje inmiddels te koop staan.
De vrouw wil verder niet reageren op de boete en is niet in beroep gegaan tegen het besluit. Er is met haar een betalingsregeling getroffen, laat de gemeente Nunspeet weten.