Geldschieter Valeriy Oyf blijft Vitesse steunen

ARNHEM - Voor het eerst in lange tijd heeft grootaandeelhouder Valeriy Oyf van Vitesse van zich laten horen. 'We staan samen achter Vitesse', liet de Rus vrijdag weten. 'Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ik blijf de club steunen. En ik hoop dat zo veel mogelijk supporters, partners en businessclubleden dat ook blijven doen.'

Rond de rechtszaak, waarin Vitesse om huurverlaging voor GelreDome vroeg, waren er twijfels of de geldschieter de tekorten van de Arnhemse club zou willen blijven dekken. Dat blijft hij dus voorlopig doen.

'Zeven miljoen euro minder inkomsten'

En dat kan nodig zijn. 'Het is inmiddels bekend dat de inkomstenderving voor het nieuwe seizoen naar verwachting tussen de vier en zeven miljoen euro betreft', laat algemeen directeur Pascal van Wijk weten.

Dat heeft onder meer met de coronacrisis te maken. Spelers, technische staf en directie hebben daarom met een tijdelijke salarisverlaging ingestemd.

Zie ook: Spelers, trainers en directie Vitesse leveren salaris in

De eerste training voor het nieuwe seizoen staat komende woensdag gepland. 'Waar de eerste training normaal een evenement was waar zo’n 2000 supporters naar toe kwamen, kan dat dit jaar helaas niet. Ondanks de versoepelingen kunnen we voorlopig nog geen risico’s nemen om grote groepen te ontvangen. Wel kijken we naar alternatieven, zoals het beschikbaar stellen van een livestream', vertelt Van Wijk. 

De eredivisie begint weer op 12 september. Vitesse bekijkt hoe de club coronaproof toeschouwers kan ontvangen. 'Waarbij natuurlijk seizoenkaarthouders voorrang krijgen', benadrukt Van Wijk.

Zie ook: Fans mogen weer naar het voetbal, maar juichen is verboden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: