'Weer publiek bij Gelderse clubs vanaf 1 september'

DOETINCHEM - Vitesse, NEC en De Graafschap kunnen vanaf 1 september weer publiek toelaten bij hun wedstrijden. Wel geldt er een aantal voorwaarden, dat zou het Outbreak Management Team adviseren aan het kabinet, zo meldt De Telegraaf.

Zo moet de anderhalvemeterregel zowel binnen als buiten het stadion gelden, dus ook bij de in- en uitgangen. Daarnaast zijn spreekkoren taboe, vanwege de kans op verspreiding van het virus. 

Het kabinet beslist vandaag of dit advies wordt overgenomen. De bedoeling is dat de nieuwe competitie in Nederland op 11 september start. Mocht er daadwerkelijk gevoetbald worden met publiek, dat betekent dat de stadions ongeveer voor een derde gevuld kunnen worden. Mogelijk gaan de clubs en de KNVB loten om te bepalen wie er bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. 

Vitesse juicht nog niet

Vitesse laat weten de ontwikkelingen met veel belangstelling te volgen. 'Maar laten we niet te vroeg juichen en eerst de officiële berichtgeving afwachten. De signalen stemmen ons in elk geval positief.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: