Bewoner betrapt dieven van gereedschap maar wordt mishandeld

ALTFORST - We laten beelden zien van een diefstal van gereedschap in Altforst. De dieven houden er geen rekening mee dat de bewoner thuis is en ze worden betrapt. Er ontstaat een worsteling.

De diefstal van gereedschap is op 8 augustus vorig jaar. Een bus rijdt een erf op aan de Heppertsestraat. Het is ongeveer 14.00 uur.

Terwijl de bestuurder van de wagen, het blijkt om een gehuurde bus te gaan, achter het stuur blijft zitten, stapt de bijrijder uit. Hij bemachtigt meerdere kettingzagen, een bosmaaier en een bladblazer. Maar dan meldt de bewoner zich. De gereedschappendief grijpt hem bij de keel en duwt hem in de bosjes. De dief springt daarna in de wagen en het duo smeert ‘m.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Het busje is de daaropvolgende nacht gezien bij een inbraak in de Woerdsestraat, ook in Altforst. Daar verdween voor honderden euro’s aan koper.

De politie weet inmiddels uit getuigenverklaringen dat de bus is gehuurd. Helaas hebben agenten nog niet de identiteit van de inzittenden kunnen achterhalen.

Wie de man herkent die op het erf rondliep, wordt verzocht zich te melden. Verder zoekt de politie contact met mensen die tuingereedschap aangeboden hebben gekregen.

Bel jouw informatie door. Dat kan via de gratis tiplijn van de politie op 0800-6070 en via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Het bijbehorende zaaknummer is 2019358722. Ook mag je dit formulier invullen op de website van de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: