Vrouw van 90 verliest portemonnee bij straatroof

BARNEVELD - In Barneveld wordt op klaarlichte dag een 90-jarige vrouw beroofd van haar portemonnee. Dit gebeurt op vrijdag 22 mei.

De vrouw loopt met rollator richting de parkeerplaats aan het De Heus Plein in Barneveld. De verdachte komt uit een steeg gefietst en slaat af naar het parkeerterrein.

Halverwege het plein berooft de fietser de vrouw van haar portemonnee. Hij gaat ervandoor in de richting van de kerk.     

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Mensen hebben de straatroof gezien, vertelt politiewoordvoerder Marloes Ballast. 'Er zijn zelfs getuigen geweest die hem geprobeerd hebben te vinden, maar dat is niet gelukt.'

De verdachte is een getinte man en hij wordt geschat op tussen de 50 en 60 jaar oud. De man had een kaal hoofd en een normaal postuur. Hij droeg die dag een donkerblauwe jas met bruine mouwen en zat op een oude, bruine herenfiets.

Weet je wie de man is of heb je andere belangrijke informatie? Aarzel niet en bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Ook mag je Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000. Er is tevens een tipformulier op de site van de politie en dat vind je hier. Het zaaknummer is 2020231038.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: