Nieuws

Eva (21) wordt jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties

Eva Koffeman (21) uit Vierhouten.
Eva Koffeman (21) uit Vierhouten. © RTV Nunspeet
VIERHOUTEN - Eva Koffeman (21) uit Vierhouten mag zich de eerste jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit & Voedsel bij de Verenigde Naties noemen. Wimer Heemskerk (22) uit Nijmegen was ook in de race voor die functie.
De Nationale Jeugdraad kiest elke twee jaar nieuwe jongerenvertegenwoordigers. Die trekken door het land om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden als het gaat om gelijkheid, duurzaamheid, vrede en veiligheid en internationale samenwerking. Die meningen nemen ze vervolgens mee naar conferenties in binnen- en buitenland.

'Er is een wereld te winnen'

'Heel veel dank aan iedereen die gestemd heeft, ik zal jullie niet teleurstellen! Er is een wereld te winnen', schrijft de blije Koffeman op Twitter. In Naturalis In Leiden kreeg ze maandagavond te horen dat ze de finale had gewonnen.
Koffeman studeert communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze behaalde daarvoor haar bachelor in politicologie en psychologie in Utrecht.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!