De briljante stem van Smoking Alaska op Podium Kabam

NIJMEGEN - Smokin Alaska: Dromerige gitaren met soms een lading vervorming, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een bijzonder unieke stem die zich samen tot een geheel mengen.

Alle vier de bandleden komen uit de buurt van Duiven en zijn al sinds hun vijftiende bij elkaar en spelen ze een grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. 

Op Podium Kabam spelen ze het nummer: Can't complain. 'Ook al gaat eigenlijk alles goed, er zit toch iets wat niet lekker voelt.'

Kijk en luister! De tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.

Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.'

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. 'Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.'

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen - het oude Doornroosje - en worden mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid.

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken: meld je aan via kabam@gld.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: