Ulderink assistent van trainer Jans bij FC Twente

ENSCHEDE - Andries Ulderink wordt assistent-trainer bij FC Twente. De 50-jarige Aaltenaar ondertekende een contract voor twee jaar. Hij stapte eind januari op bij de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town.

Het is goed dat we na de komst van Ron Jans al zo snel de volgende uitbreiding van de technische staf kunnen aankondigen', zegt technisch directeur Jan Streuer, die woensdag Jans voor een jaar wist vast te leggen als hoofdtrainer. 'We hebben gedreven mensen nodig met ervaring en die weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij de club. Andries Ulderink past volledig in dat plaatje.'

Ulderink is al zo'n dertig jaar als trainer actief. Eerst bij de nodige amateurclubs, later bij onder meer De Graafschap, Go Ahead Eagles, AGOVV en Jong Ajax. Hij was ook assistent van Jaap Stam bij de Engelse club Reading. 'FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie. Daar wil ik bijvoorbeeld heel graag mijn steentje aan bijdragen', aldus Ulderink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Betaald voetbal Nieuws
Deel dit artikel: