Nieuws

We krijgen een hittegolf

We krijgen een hittegolf.
Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen komende week. Vanaf maandag gaat de temperatuur flink omhoog en is er kans op een hittegolf. Woensdag, donderdag en vrijdag kan het 30 graden worden. © ANP
Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen komende week. Vanaf maandag gaat de temperatuur flink omhoog en is er kans op een hittegolf. Woensdag, donderdag en vrijdag kan het 30 graden worden.
Volgens weerman Alfred Snoek van WeerPlaza wijzen alle computermodellen en statistieken naar een aankomende hittegolf. Hij houdt een kleine slag om de arm 'omdat het nooit 100 procent zeker is', maar Snoek voorspelt voor volgende week tropisch warme dagen. 
Komend weekend blijft het rustig met af en toe een bui, maar maandag slaat het weer om. De neerslag verdwijnt en er komt een zonnige periode. Volgens de weerman draait de wind naar het oosten. Daardoor gaan de temperaturen omhoog: eind volgende week wordt het 30 graden of misschien wel iets meer, aldus Snoek. 

Komende dagen prima 'doe-weer'

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt het 'doe-weer', volgens de weerman. 'Een graad of 22-23, mooie temperaturen om wat dingen te doen, wat te bewegen. 's Avonds kun je ook nog lekker een rondje lopen, het wordt niet te warm.' Wolkenvelden en de zon wisselen elkaar af en af en toe valt er een bui. Lokaal kan er een onweersbui ontstaan.
Luister hier naar de weersvoorspelling van Alfred Snoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!