Nieuws

Theater, kamperen en vakantie... in Frankrijk kan het allemaal

Janhenk Odink hoopt dat we in de zomervakantie weer naar het buitenland kunnen.
Janhenk Odink hoopt dat we in de zomervakantie weer naar het buitenland kunnen. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Janhenk Odink uit Culemborg en zijn creatieve team zijn optimistisch. Ze reizen dit weekend af naar de landgoedcamping van Janhenk en zijn zoon Frank in Frankrijk. Het was lange tijd spannend of ze hun jaarlijkse creatieve landgoedcamping Charme konden gaan inrichten na de corona uitbraken in Europa.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Theater, dans, fotografie en beeldende kunst, het kan allemaal doorgaan. Wel moeten er creatieve oplossingen gevonden worden om op gepaste afstand te blijven tijdens bijvoorbeeld theaterworkshops.
'De gepaste afstand is in Frankrijk wel een meter. Dat scheelt weer', zegt Janhenk. Ook zoon Frank en schoondochter Sara Roos gaan mee. Ze behoren tot het kernteam op de camping.
Sara Roos denkt dat ze wel een creatieve oplossing kan bedenken om iedereen op afstand van elkaar te houden. Kinderen tot 12 jaar mogen al samen spelen, voor de groepen hoger wordt het ingewikkelder.
Ze hebben ook nog tijd, de eerste gasten komen pas in juli en bijna alles gebeurt in de open lucht. In februari zaten ze al redelijk vol geboekt, maar er zijn ook annuleringen geweest. Janhenk kan zich dat ook voorstellen. Je moet wel relaxed op vakantie kunnen gaan, is zijn motto.