Nieuws

Politie sluit drugspand in woonwijk Duiven

De politie in Duiven heeft een drugspand aan de Walcherenstraat woensdagochtend gesloten op last van de burgemeester. Bij een inval op 6 mei werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. © Politie Duiven
DUIVEN - De politie in Duiven heeft een drugspand aan de Walcherenstraat woensdagochtend gesloten op last van de burgemeester. Bij een inval op 6 mei werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen.
De gedwongen sluiting duurt tot en met 29 juli. Het verzegelen van een drugspand is bedoeld om de bekendheid van een locatie waar gedeald wordt weg te nemen. Klanten en dealers kunnen er zo niet meer terecht.

Veiligheid

Burgemeester Huub Hieltjes van Duiven noemt drugshandel een 'groot gevaar voor de samenleving' en is bang dat de veiligheid van omwonenden in het geding komt door dit soort panden. 'Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties, en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten.'
Bij de inval in mei zijn twee personen aangehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!