Henk Meerdink zegt politiek na 42 jaar gedag

AALTEN - Henk Meerdink stopt na 42 jaar als raadslid in de Aaltense politiek. Dat heeft de nestor van de gemeenteraad schriftelijk aangekondigd, zo maakte burgemeester Anton Stapelkamp dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten bekend.

De varkensboer uit 't Klooster, in het buitengebied van Bredevoort, is even eigenzinnig als origineel. Meerdink, die zijn teksten nog altijd met de hand uitschrijft, was 36 jaar raadslid voor het CDA.

Toen het partijbestuur voor verjonging wilde kiezen, besloot Meerdink in december 2013 te stoppen bij het CDA en een nieuwe partij op te rechten: Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging (HMV).

De reden voor het oprichten van de nieuwe partij was de grote achterban die Meerdink heeft. Zo werd hij steevast in de raad gekozen dankzij het forse aantal voorkeursstemmen bij elke verkiezing. Zo haalde HMV bij de entree in 2014 1200 stemmen, goed voor twee zetels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten Nieuws
Deel dit artikel: