Mercedes weg na proefrit

CULEMBORG - In Culemborg gaf een garagehouder een tweedehands Mercedes mee aan een klant voor een proefrit. Dat had hij beter niet kunnen doen; auto en klant zijn spoorloos.

Het speelt zich af op donderdag 2 april. De verdachte die er later met de auto vandoor gaat, komt op beelden naar buiten gewandeld met een verkoper. De man wil een ritje maken met een Mercedes met een waarde van ruim 14.000 euro. Hij stapt in voor een proefrit en rijdt weg. En hij blijft weg.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Medewerkers van de autogarage maakten vooraf een kopie van het rijbewijs van de 'klant'. 'Het ziet ernaar uit dat het de man is gelukt om het kopietje mee te pakken, waardoor er geen gegevens van hem bekend zijn', zegt Marloes Ballast van de politie.

Waar zijn de man en de auto? Het kenteken van de zilvergrijze Mercedes GLS is 43-RS-JR, maar de kans is groot dat de kentekenplaten zijn vervangen.

Wie tips heeft in deze zaak, wordt verzocht de tiplijn van de politie te bellen op 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem is beschikbaar op 0800-7000 voor wie anoniem wenst te blijven. Het zaaknummer is 2020144143. Verder is er een tipformulier op de site van de politie.
 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: