Geit Toos overleden, kinderboerderij doet oproep niet meer via hek te voeren

AALTEN - Verdriet bij kinderboerderij De Ahof in Aalten. Zondagmiddag is geit Toos overleden. Het dier overleed aan diarree nadat het veelvuldig door bezoekers is gevoerd via het hek, tot ongenoegen van de beheerders.

'De laatste weken is het ons opgevallen dat er vrij veel gevoerd werd aan onze dieren door mensen via het hek. Een aantal mensen hebben wij hier meermaals op moeten aanspreken', schrijft de beheerder. 

'Zondagmorgen hebben wij onze toggenburgergeit Toos apart moeten zetten omdat deze diarree had. Korte tijd later is Toos helaas overleden. In de mest van Toos bleken oude resten brood inclusief restanten van een plastic zak te zitten. Wij betreuren het ten zeerste dat het zo heeft moeten lopen. Als team zullen we Toos erg gaan missen.'

Dringende oproep

De kinderboerderij doet daarom een dringende oproep om de dieren niet meer te voeren. 'De dieren worden goed verzorgd door het aanwezige personeel', benadrukt De Ahof.

Mensen die vragen hebben over het voeren, kunnen bij de beheerder terecht.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten Nieuws
Deel dit artikel: