Dierenopvang Arnhem gered dankzij klusjesmannen en donaties

ARNHEM - SunFlowers Ranch in Arnhem kan tóch blijven bestaan. De dierenopvang kreeg te maken met een mysterieuze kippenmoord en werd financieel hard geraakt door de coronacrisis. Na dertig jaar leek er een gedwongen einde te komen aan de dierenopvang, maar het tij is gekeerd.

'Na veel media-aandacht is er dan toch hulp gekomen', laat de stichting in een persbericht weten.

Voer en klusjesmannen

Bedrijven doneerden honderden kilo's voer en stuurde klusjesmannen. Vrijwilligers gingen hard aan de bak. Met alle hulp kon het hek voor de kippen herstelt worden, kreeg de opvang een nieuwe zadelkamer én een nieuwe rijbak voor paarden, inclusief omheining. 

Daarnaast kwam er meer dan 850 euro binnen dankzij een crowdfundingsacties. 46 mensen doneerden geld. 'Met dit alles lijkt de stichting gered en kunnen ze door gaan met hun belangrijke activiteiten het zij in afgeslankte vorm maar op een nieuwe mooie locatie.'

Mysterieuze kippenmoord

Afgelopen mei kwam de opvang in Arnhem-Zuid voor een groot mysterie te staan. Tientallen kippen en duiven waren vermoord, toegetakeld of gestolen. Het was een pittige klap voor beheerder Andrea Sonderen.  

Een toegetakelde kip. Foto: Andrea Sonderen

Daarbovenop kwam corona. Door de pandemie kon ze niet meer langs verpleeghuizen, kinderfeestjes en andere activiteiten op het terrein zelf waren bovendien niet meer toegestaan. De bescheiden inkomsten die de stichting daar normaal gesproken van had, kwamen helemaal stil te liggen. 

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: