VIDEO | Arnhemse terreurgroep test wapens en bomvest in vakantiehuisje

ARNHEM - Er werden vrijdagmiddag beelden getoond van de zes terreurverdachten tijdens de tweede zittingsdag in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Daarop zijn de mannen te zien in een vakantiehuisje in Weert, waar vier van hen zijn opgepakt. Ze proberen wapens te kopen van politie-infiltranten, blijkt uit de beelden.

Bekijk hier de video. De tekst gaat daaronder verder.

De verdachten zitten bij twee tafels met onder meer handwapens en automatische wapens. Deze pakken ze geregeld op en richten ermee. Trekkers worden overgehaald. Een van de verdachten trekt een bomvest aan, welke ook geleverd is door de politie-infiltranten en vooraf onklaar is gemaakt.

Ook zijn er beelden van de aanhouding te zien. Daarbij richt een van de verdachten een pistool op de politie.

'Gay Pride was doelwit'

Tijdens de zitting van vrijdag bleek ook dat de Gay Pride van 2018 een van de doelwitten van de verdachten was. Dat zou hoofdverdachte Hardi N. (36) hebben verklaard tijdens zijn contacten met een infiltrant van de politie.

Ook had de groep een plan om een legerbasis aan te vallen, om joggende militairen neer te schieten, zo bleek uit het dossier waar de rechter uit citeerde.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: