nieuws

Corona gooit roet in het eten: geen Wijchen Schaatst

© RN7
WIJCHEN - Het evenement Wijchen Schaatst gaat in 2020 niet door. Door de coronacrisis zijn er te veel beperkingen voor de organisatie. Ook voor sponsoren bleek het lastig om het schaatsevenement financieel te ondersteunen.
De voorbereidingen op Wijchen Schaatst 2020 zijn al sinds de zomer van 2019 in volle gang. Sponsoren werden benaderd, commissies opgestart en vrijwilligers geïnformeerd.
Tot de komst van het coronavirus leek alles goed te lopen. Voorzitter Rob Janssen: 'Iedereen heeft hier in meer of mindere mate mee te maken gekregen. Voor Wijchen Schaatst 2020 hebben we lang gehoopt dat het beperkte gevolgen zou hebben. Jammer genoeg bleek dat niet het geval. Met pijn in ons hart hebben we besloten om dit jaar geen Wijchen Schaatst te houden.'

Grote ijsbaan

Tijdens Wijchen Schaatst ligt er een grote ijsbaan in het centrum op de Markt. Op en rond het ijs zijn er wekenlang activiteiten. Het evenement zou op 11 december beginnen en tot en met 3 januari duren. Wijchen Schaatst schuift nu twee jaar op, de volgende editie wordt gehouden in 2022.
Eerder werd ook al bekend dat de Wijchense Paardenmarkt in 2020 niet door zou gaan. Op 10 oktober zou de 37e editie zijn, maar die is nu verschoven naar 9 oktober 2021.