PVV wil bescherming tegen 'Arnhemse beeldenstorm'

ARNHEM - Wat gaat het Arnhemse college doen om standbeelden en monumenten in de gemeente te beschermen? Dat wil de lokale fractie van de PVV weten. De wereldwijde 'linkse beeldenstorm' lijkt volgens de partij nu ook Arnhem te bereiken.

De partij stelt haar vragen naar aanleiding van het vernielen van 'vermeende racistische standbeelden en herdenkingsmonumenten'. 'Als reactie op de dood van de drugsverslaafde crimineel George Floyd.'

Gezien de recente commotie rondom het beeld van de zwarte butler voor de Arnhemse coffeeshop Uncle Sam ziet de PVV deze 'beeldenstorm' nu ook naar de Rijnstad overslaan.

Zie ook: 'Racistische' zwarte pop voor Arnhemse coffeeshop na 30 jaar weg na petitie

'Onze identiteit ligt onder vuur'

Waarom deze bescherming belangrijk is? 'Ten eerste maakt ons erfgoed deel uit van onze identiteit', legt fractievoorzitter Coen Verheij uit. 'Die ligt onder vuur en daar komen wij voor op. En ten tweede heeft iedereen van privé- en publieke eigendommen af te blijven. Zo simpel is het.'

Alle standbeelden van 'historische helden' zijn van grote cultuurhistorische waarde voor de inwoners van Arnhem, meent Verheij. Deze zouden dan ook in 'goede en oorspronkelijke staat' behouden moeten blijven. De PVV wil van het college weten of het van mening is dat ook Arnhemse oorlogsmonumenten als racistisch opgevat kunnen worden.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: